Novo vozilo u ponudi Toyota C-HR

Zahvaljujući našem partneru Toyota Novi Beograd MAG Centar doo, pred vama je jedan potpuni Hit u svetu automobilizma, Toyota C-HR

Posle dugo iščekivanja,konačno je stigla dizajnerski I konceptualno potpuno nova Toyota.

C-HR ( Coupe High Rider ) jedan od najiščekivanijih modela u godini za nama.

toyota c-hr spolja

Japanski gigant je posle dužeg vremena na tržiste lansirao jedan potpuno novi dizajnerski concept, koji je po našem mišljenju pun pogodak.

Toyota C-HR izgleda impresivno, pogotovo uživo, počev od prednjeg dela koji deluje kao da hoće da vas ugrize kada mu priđete, od zadnjeg dela koji je potpuno u coupe fazonu.

Izrađen je na potpuno novoj platformi preuzetoj od Priusa “ Toyota New Global Architecture “ što u praksi znaci da je pred vama crossover na platformi limuzine. Zasto je to zanimljivo ?

Po nasem mišljenju pre svega zbog utiska i ponašanja C-HR a u vožnji.

Iako ima povišen klirens, doduše manje nego konkurenti u klasi, C-HR se u vožnji ponaša kao pravi sportski cupe.U krivinama naginjanje karoserije skoro I da ne postoji, odnosno zaista ne postoji kada se auto prebaci u Sport mod.

Prilikom malo žustrije vožnje auto je predvidiv I Japanski precizan,a sistemi protiv proklizavanja I kontrole karoserije odlično odradjuju posao.

Prosto rečeno, imali smo utisak, da auto jednostavno ne možemo da izbacimo iz balansa.

Toyota C-HR kilometraža

Da vas ne bi zamarali sa klasičnim informacijama tipa, duina,širina, visin, to ipak njije ni previse važno kod ovog automobila , ono što je na nas pored impresivnog dizajna kako eksterijera, tako I enterijera,ostavilo najjači utisak,to je Motor ovog automobila.

Toyota C-HR opremljena je motorom od 1.197 cm3 potpomognut Turbom varijabilne geometrije, što na papiru iznosi 116 ks i 185 Nm obrtnog momenta.

Ova konjaža možda deluje mala za auto koji ima oko 1400 kg ali u vožnji deluje da ima dosta više konja, verovatno zbog širokog raspona dostupnosti obrtnog momenta ( od 1.500 do 4.000 o/min )

Toyota C-HR se lako I lepo vozi, ogibljenje je odlično I kao da je “podešeno za naše puteve “

Preglednost vozila nije loša, ovo kažemo zbog preširokog c stuba, koji malo neiskusnijim vozačima može da zadaje dosta muka, prilikom prelaska iz trake u traku , pogotovo u gradskoj voznji.

Preglednost napred je odlična,nema nikakvih prolema prilikom manevrisalja,sve se odlično vidi.

test vožnja toyota c-hr

Da rezimiramo utiske u vožnji…Toyota C-HR je prevazišla sva naša očekivanja po ovom pitanju, počev od niskog težišta, pa “sportskog” ogibljenja ( pozadi dvostruka poprečna ramena ), više nego živahnog Turbo motora, odličnih kočnica I servo upravljača.

Po našem mišljenju čista desetka.

Takodje,još jedna novina koju je Toyota uvela u sve svoje modele,kao deo standardne opreme je TSS – Toyota Safety Sence.

TSS

TSS je skup različitih bezbednosnih Sistema koji čine:

  • Pre-Collision System ( upozorava na objekte ispred vas, vozila pa čak I pešake I u sličaju da ne ukočite auto se sam zaustavlja- sticajem okolnosti imali smo prilike ovo da iskusimo, nije bilo prijatno ali radi J )
  • Adaptive Cruise Control ( tempomat koji sam usporava vozilo kada naiđete na auto koji je sporiji od vas u vašoj traci, takodje prelaskom u drugu traku, ili prilikom sklanjanja sporijeg vozila u drugu traku, automobil sam ubrzava do zadate brzine )
  • Lane Departure Alert ( upzorava vas ako napustite vašu traku kretanja i automatskivraća vozilo u vašu traku – ova opcija nije zgodna za korišćenje u gradu )
  • Automatic High Beam – automatsko aktiviranje svetala, kao I dugih svetala prilikom noćne voznje)
  • Road Sign Assist – ( vrlo korisna opcija za svakodnevnu vožnju,na displeju vam uvek stoji ograničenje brzine )

Takodje, testirani model bio je opremljen S-IPA ( Simple Intelligent ParkAssist ) sistemom- vrlo korisno za neiskusne vozače prilikom parkiranja.Vozilo se samo uparkirava na “pronađeno parking mesto”

Video zapise ovih Sistema možete pogledati na našoj FB stranici https://www.facebook.com/CarRentalBelgrade/

Dakle da rezimiramo,pred nama je jedan odličan crossover koji je konkuranciji zadao ozbiljan domaci zadatak.

toyota za iznajmljivanje

006

007

Easyrent  je prva Rent a car firma u Beogradu koja u svojoj ponudi ima ovakvo vozilo.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se javite, tu smo zbog Vas.

Vaš Easyrent