Ovoga puta na našem testu našao se jedan veoma zanimljiv i pre svega kvalitetan automobil.

U pitanju je Toyota Avensis poslednje generacije.

TOYOTA AVENSIS –DRUMSKA KRSTARICA

Ekipa Easyrent-a, uputila se do prelepe Bratislave,usput smo obišli još nekoliko gradova, pa ćemo probati da Vam prenesemo naše utiske sa puta.

Mada za početak malo tehničkih podataka o ovom automobilu.

Toyota Avensis D4D je dugačak 4.75 m , širok 1.81 m I visok 1.48m.

Model koji smo mi testirali opremljen je diesel motorom, “ pozajmljenim od BMW-a , zapremine 1.997 cm2 koji isporučuje 143 pri 4.000 obrtaja/ min sa obrtnim momentum od 320 Nm.

Za ovako velik automobil, motor možda ne deluje adekvatno ali u realnosti je više nogo adekvatan.

Avensis bez ikakvih problema pojuri do maksimalne brzine od 200 km/h iz izuzeno malu potrosnju goriva.

Na našem testu od oko 2.000 km Avensis je prosečno potrošio svega 6,2 l diesela iako smo ga vozili zaista brzo.

TOYOTA AVENSIS –DRUMSKA KRSTARICA

Takodje, naš model opremljen je Toyota Safety Sense sistemima ( upozorenje na vozilo ispred vas, upozorenje ako izađete iz svoje trake,prepoznavanje saobraćajnih znakova, kao I prebacivanje moda dugih I kratkih svetala prilikom noćne vožnje.)

Posebno korisna opcija je detekcija vozila ispred vas, koja prilikom pibližavanja vašeg vozila drugom vozilu, u slucaju da ne pritisnete kočnicu, popuno ili delimično zaustavlja vozilio.Ova opcija je ispraćena svetlosnom I zvučnom signalizacijom Brake,koja vam blinka na board kompjuteru.

Ove opcije su korisne kako u gradskim gužvama tako i prilikom dužih putovanja.

Ergonomija Toyote Avensis je zaista odlična, počev od ponude prostora u kabini do prtljaznika koji je zaista ogroman.

Put dug nekih 2.000 km možemo reći da zaista nismo osetili, obzirom da je Avensis jedna zaista raskošna drumska krstarica.

Brzine se zaista ne osećaju, obzirom da je buka u kabini minimalna,automobil se odlično ponaša u svim režimima brzine, I ni u jednom trenutku nemate osećaj da ne kontrolišete vozilo.

TOYOTA AVENSIS

Takođe, u gradskim gužvama Avensis je snalazi više nego dobro, obzirom na njegovu veličinu I pomalo prateran nagib krova sa pradnje strane.

Sve u svemu Toyota Avensis je jedan odličan porodični automobil, koji je namenjen racionalnim vozačima, kojima međuubrzanja i performanse u krivinama nisu prioritetne ( za to postoje drugi brendovi poput Audija I BMW-a mada je I cena poprilično drugačija), garancija na motor od 5 godina I neograničenom kilometražom dovoljno govori o kvalitetu Toyotinih vozila.

TOYOTA AVENSIS test vožnja do Bratislave

Easyrent  usvojoj ponudi ima kompletnu gamu Toyotinih vozila, a Avensis sa testa možete iznajmiti I sami se uvariti u kvalitet ovog automobila.

Vaš Easyrent Rent a car Beograd