AUTOMOBIL MESECA RENAULT FLUENCE 1.6 16 V

Kao što mu i samo ime kaže, Fluence karakterišu tečne linije, ali i nekoliko specifičnih detalja. Sličnosti sa modelom Megane mogu se uočiti samo ako se bolje pogleda silueta, jer Fluence odlikuje i nova prednja svetlosna grupa i maska hladnjaka koja se bolje uklapa sa limuzinskom formom.

Zadnji deo automobila deluje vrlo skladno i lepo ukomponovano, a krije prtljažnik vrlo velike zapremine - čak 530 litara. Ovaj prostor ima pravilan oblik i relativno velika vrata, tako da nema problema sa odlaganjem krupnijih stvari.

S obzirom da se radi o modelu koji je dug 4,62 m, širok 1,77 i visok 1,48 sa međuosovinskim rastojanjem od 2,7 metara, Fluence bi trebalo da nudi dovoljno mesta za putnike. Kao što specifikacije tvrde, napred ima dosta prostora, dok će pozadi, zbog padajuće linije krova, više osobe morati da sednu malo niže... Međutim, za kolena neće biti problema jer prostora ima bar kao u Laguni.

Kao što se i očekuje od automobila marke Renault, sedišta su prilično udobna, a ergonomija sasvim solidna. Za razliku od modela prethodne generacije u kojem se sedelo prilično visoko, u novom modelu Fluence, vozač može da sedi i nisko, odnosno, onako kako želi.

Generalno dobra postavka i odnos pozicije upravljača, sedišta i pedala, dozvoljava vozačima različitih gabarita da se vrlo udobno nameste. A to je upravo ono što je Renault sa ovom modelom i želeo. Udobnu putnu limuzinu sa, koliko-toliko kompaktnim dimenzijama.

AUTOMOBIL MESECA RENAULT FLUENCE 1.6 16 V

U vožnji limuzina, takođe, ostavlja dobar utisak, možda čak i većeg automobila nego što on objektivno jeste. Tome najviše doprinosi relativno visoka bočna linija, kao i veoma visoka ”krila” naglašenih ivica. Ovakvo rešenje može da kvari preglednost, ali samo onoliko koliko čoveku treba da se na njega navikne. Na svu sreću, to neće biti dug period...

Sve komande na ovom modelu idu izuzetno lako, počev od menjača, pa sve do elektro-servo upravljača, koji je podešen tako da se od vozača ne iziskuje velik angažman. Kočnice su po tradiciji prilično agresivne, a relativno jednostavan donji postroj (pozadi preuzet iz modela Nissan Sentra), garantuje relativno udobnu i sigurnu vožnju. Agresivniji vozači mogli bi da požele i tvrđe opruge, ali i u rukama takvih, Fluence u krivinama ostaje na zadatoj putanji, bez neugodnih iznenađenja.

Renault Fluence se u Easy rent agenciji pokazao kao odličan izbor za duža putovanja,obzirom na konfor I veličinu prtljaznika.

Rezervišite Fluence na vreme I dobićete dodatni popust na već akcijske cene.

 

S poštovanjem

Vaš Easy rent a car Beograd

www.vrelegume.rs