Easy Rent

1.OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

 • Vozač mora imati minimum 23 godine.
 • Minimum 3 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid.
 • Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid.
 • Obavezna kreditna kartica kao sredstvo depozita plaćanja ili gotovinski depozit u zavisnosti od klase vozila

2.DUŽINA NAJMA

Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa)

Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti identično.Tolerišemo 60 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoračenja tog vremena zaračunavamo novi, dodatni dan najma.

3.PLAĆANJE I DEPOZIT

Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (Visa i Mastercard), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica) po srednjem kursu NBS. Za zamenska vozila nije potrebna kartica. Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Polaže se putem kreditne kartice ili gotovine. Depozit se određuje na osnovu dužine najma i u zavisnosti od grupe vozila, min 100 EUR. Za zamenska vozila depozit nije potreban.

4.GORIVO

Gorivo potrošeno tokom rentiranja plaća zakupac. Easy rent će extra naplatiti dopunu goriva u slučaju da zakupac vrati iznajmljeno vozilo sa manje goriva od količine kojom je vozilo bilo snabdeveno pri preuzimanju. Gorivo nije uključeno u cenu najma vozila.

5.SAOBRAĆAJNE KAZNE

Kazne za prekršaje tokom perioda iznajmljivanja vozila, a koji su posledica kršenja saobraćajnih propisa Republike Srbije su isključivo odgovornost zakupca.Zakupac je u obavezi da sve eventualne kazne (kazne za parkiranje, saobraćajne prekršaje…) plati i obavesti Easy Rent o tome.Usluga plaćanja parkinga i saobraćajnih kazni se naplaćuje 10 eur.

6.OSIGURANJE

Sva vozila Easy rent-a su kasko osigurana.U cenu zakupa je uključeno osiguranje: CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER), TP (THEFT PROTECTION), PAI (PERSONAL ACCIDENT INSURANCE).

(CDW)- osiguranje od štete sa učešćem u šteti 10% ( min 100 EUR)

Odgovornost za štetu na iznajmljenom vozilu i prema trećem licu je ograničena određenim maksimalnim iznosom ili procentom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila. Osiguranje važi isključivo uz obavezan zapisnik policije.

Ovim osiguranjem nisu pokrivene štete na gumama i felnama, kao ni oštećenja unutrašnjosti i spoljašnjosti vozila nastala nepažnjom ili nebrigom zakupca.

Osiguravajuće društvo neće isplatiti štetu u slučaju da je vozač upravljao iznajmljenim vozilom pod dejstvom alkohola ili narkotika, ako namerno napravi štetu na vozilu, koristi vozilo nesavesno i van propisa,ako je vozilo koristio van regularnih puteva,izdavao vozilo trećim licima koja nisu upisana u ugovor o najmu kao dodatni vozač.

TP (THEFT PROTECTION) – Osiguranje od krađe sa učešćem u šteti 10% ( min 100 EUR)

Odgovornost za krađu vozila ili delova vozila (gume, stereo uređaj i sl.) je ograničena određenim maksimalnim iznosom ili procentom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila. Osiguranje važi isključivo uz obaveznu prijavu krađe policiji i pod uslovom da je zakupac zadržao kod sebe dokumenta i ključ od vozila koje je dužan da preda Easy Rent-u

Ovo osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.

PAI (PERSONAL ACCIDENT INSURANCE) – Osiguranje lica

Ovo osiguranje, vozača i lica u vozilu osigurava u slučaju nesreće, nastale u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

Svi klijenti Easy Rent-a imaju mogućnost da dodatno doplate za potpuno osiguranje CCI (complete cover insurance ).

Kupovinom ovog osiguranja zakupac se oslobađa troškova učešća u šteti 10% ( min 100 EUR) koja su pokrivena CDW i TP osiguranjem.

U zavisnosti od vrste vozila, cena CCI se kreće u rasponu od 2 EUR / dan do 6 EUR/ dan.

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. ako je vozilo oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

Postupci u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

 • Da odmah obavesti policiju i Easy Rent o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama
 • Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju
 • Da prilikom vraćanja vozila ispuni izveštaj o nesreći/šteti
 • Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

Sve eventualne štete nastale ne savesnim korišćenjem vozila nisu pokrivene niti jednom vrstom osiguranja.

Oštećenjeunutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg postroja, slomljen i /ili izgubljen ključ, izgubljena dokumenta od vozila, oštećenje alarma,oštećenje KM sata, štete nastale sipanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom naplatiće se u punom iznosu od zakupca vozila.Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac Ugovora o najmu i potpisana obostrano.

Lične stvari i prtljag nisu osigurani i ne preporučujemo da se takve stvari drže u rentiranom vozilu kada je parkirano.Saobraćajnu dozvolu i ugovor o zakupu ne ostavljati u automobilu.

Osiguranje važi za sve zemlje EU isključujući zemlje bivšeg SSSR-a


7.OGRANIČENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM

 • Zabranjeno je vozilom upravljati pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima osiguranje ne važi. Klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe
 • Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozač, uz odobrenje “Easy Rent-a”, prilikom preuzimanja vozila
 • Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe

Iznajmljeno vozilo ne sme biti upotrebljavano:

 • u protivzakonite svrhe (npr. krivična dela, carinski i devizni prekršaji…)
 • za plaćeni prevoz putnika ili robe;
 • za bilo koje takmičenje, brzinske probe ili trke;
 • za pogon ili vuču drugih vozila, prikolica ili bilo kog predmeta;
 • kada nije u voznom stanju;
 • za obuku vozača.

Prelazak granice: Prelazak granice SRB je dopušten uz dozvolu Easy rent a car.

Neograničena kilometraža važi samo za teritoriju Srbije i najmove od minimum 4 dana.

Noćno preuzimanje od 00h do 08h se naplaćuje 20 EUR.

najbolji auto com testovi net