Easy Rent

Zahvaljujući našem partneru Toyota Novi Beograd MAG Centar doo, pred vama je jedan potpuni Hit u svetu automobilizma, Toyota C-HR

Posle dugo iščekivanja,konačno je stigla dizajnerski I konceptualno potpuno nova Toyota.

C-HR ( Coupe High Rider ) jedan od najiščekivanijih modela u godini za nama.

001

Japanski gigant je posle dužeg vremena na tržiste lansirao jedan potpuno novi dizajnerski concept, koji je po našem mišljenju pun pogodak.

Toyota C-HR izgleda impresivno, pogotovo uživo, počev od prednjeg dela koji deluje kao da hoće da vas ugrize kada mu priđete, od zadnjeg dela koji je potpuno u coupe fazonu.

Izrađen je na potpuno novoj platformi preuzetoj od Priusa “ Toyota New Global Architecture “ što u praksi znaci da je pred vama crossover na platformi limuzine. Zasto je to zanimljivo ?

Po nasem mišljenju pre svega zbog utiska i ponašanja C-HR a u vožnji.

Iako ima povišen klirens, doduše manje nego konkurenti u klasi, C-HR se u vožnji ponaša kao pravi sportski cupe.U krivinama naginjanje karoserije skoro I da ne postoji, odnosno zaista ne postoji kada se auto prebaci u Sport mod.

Prilikom malo žustrije vožnje auto je predvidiv I Japanski precizan,a sistemi protiv proklizavanja I kontrole karoserije odlično odradjuju posao.

Prosto rečeno, imali smo utisak, da auto jednostavno ne možemo da izbacimo iz balansa.

002

Da vas ne bi zamarali sa klasičnim informacijama tipa, duina,širina, visin, to ipak njije ni previse važno kod ovog automobila , ono što je na nas pored impresivnog dizajna kako eksterijera, tako I enterijera,ostavilo najjači utisak,to je Motor ovog automobila.

Toyota C-HR opremljena je motorom od 1.197 cm3 potpomognut Turbom varijabilne geometrije, što na papiru iznosi 116 ks i 185 Nm obrtnog momenta.

Ova konjaža možda deluje mala za auto koji ima oko 1400 kg ali u vožnji deluje da ima dosta više konja, verovatno zbog širokog raspona dostupnosti obrtnog momenta ( od 1.500 do 4.000 o/min )

Toyota C-HR se lako I lepo vozi, ogibljenje je odlično I kao da je “podešeno za naše puteve “

Preglednost vozila nije loša, ovo kažemo zbog preširokog c stuba, koji malo neiskusnijim vozačima može da zadaje dosta muka, prilikom prelaska iz trake u traku , pogotovo u gradskoj voznji.

Preglednost napred je odlična,nema nikakvih prolema prilikom manevrisalja,sve se odlično vidi.

003

Da rezimiramo utiske u vožnji…Toyota C-HR je prevazišla sva naša očekivanja po ovom pitanju, počev od niskog težišta, pa “sportskog” ogibljenja ( pozadi dvostruka poprečna ramena ), više nego živahnog Turbo motora, odličnih kočnica I servo upravljača.

Po našem mišljenju čista desetka.

Takodje,još jedna novina koju je Toyota uvela u sve svoje modele,kao deo standardne opreme je TSS – Toyota Safety Sence.

004

TSS je skup različitih bezbednosnih Sistema koji čine:

  • Pre-Collision System ( upozorava na objekte ispred vas, vozila pa čak I pešake I u sličaju da ne ukočite auto se sam zaustavlja- sticajem okolnosti imali smo prilike ovo da iskusimo, nije bilo prijatno ali radi J )
  • Adaptive Cruise Control ( tempomat koji sam usporava vozilo kada naiđete na auto koji je sporiji od vas u vašoj traci, takodje prelaskom u drugu traku, ili prilikom sklanjanja sporijeg vozila u drugu traku, automobil sam ubrzava do zadate brzine )
  • Lane Departure Alert ( upzorava vas ako napustite vašu traku kretanja i automatskivraća vozilo u vašu traku – ova opcija nije zgodna za korišćenje u gradu )
  • Automatic High Beam – automatsko aktiviranje svetala, kao I dugih svetala prilikom noćne voznje)
  • Road Sign Assist – ( vrlo korisna opcija za svakodnevnu vožnju,na displeju vam uvek stoji ograničenje brzine )

Takodje, testirani model bio je opremljen S-IPA ( Simple Intelligent ParkAssist ) sistemom- vrlo korisno za neiskusne vozače prilikom parkiranja.Vozilo se samo uparkirava na “pronađeno parking mesto”

Video zapise ovih Sistema možete pogledati na našoj FB stranici https://www.facebook.com/CarRentalBelgrade/

Dakle da rezimiramo,pred nama je jedan odličan crossover koji je konkuranciji zadao ozbiljan domaci zadatak.

005

006

007

Easyrent - Rent a car Beogard je prva Rent a car firma u Beogradu koja u svojoj ponudi ima ovakvo vozilo.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se javite, tu smo zbog Vas

Vaš Easyrent

 

najbolji auto com testovi net